oraz dwie nowe płyty:
Warner Bros. Poland, Telewizja Polska S.A. Program 2, PROMISS Ewa Wachowicz oraz Robert Makłowicz prezentują Państwu pakiet 6 płyt Smaki świata z serii wydawniczej Podróże kulinarne Roberta Makłowicza. Na kolekcję składają się wydane dotychczas 4 części z przepisami Roberta Makłowicza - Smak Wenecji i Bolonii, Smak Andaluzji i corridy, Smaki sentymentalne, Smaki kresowe oraz dwa nowe płyty DVD - Smak Bożego Narodzenia i karnawału a także Smak Wielkanocy. Każda płyta to tematycznie zestawione odcinki znanego programu telewizyjnego TVP2 - po raz pierwszy dostępne na DVD!
Płyty składają się z 6 indywidualnych kompilacji (na każdej 5 - 6 odcinków popularnego programu kulinarnego i ok. 25 interaktywnych przepisów) z przepisami kuchni z całego świata.
Prezentujemy pakiet obejmujący wszystkie wydane dotychczas płyty serii a także dwie nowe części kompilacji, idealnie uzupełniające całą kolekcję - Smak Bożego Narodzenia i karnawału oraz Smak Wielkanocy.
Smak Bożego Narodzenia i karnawału
"W grudniu przed świętami przestaję jeździć windą. Wracam do domu schodami. Dla przyjemności. Na parterze. chyba pasztet z indyka, u tych spod trójki karp panierowany w migdałach, u Kowalskich. czyżby coś z dziczyzny?... mmmm .sos śliwkowy. jeszcze kilka pięter. u Nowaków - panierowane prawdziwki. u Zenka - strudel z makiem. Wchodzę do mieszkania, a tu. groch z kapustą!"
Na płytę z przepisami na Boże Narodzenie i karnawał składają się odcinki:
- Boże Narodzenie ze smakiem
- Wigilijny smak
- Wykwintny smak
- Tradycyjny smak
- Królewski smak
- Kolędowanie ze smakiem
Wydanie DVD:
Interaktywna książka kucharska z przepisami prezentowanymi w odcinkach
Płyta dostępna jest także w sprzedaży indywidualnej!
Smak Wielkanocy
"...czułem się jak ambasador. Wczoraj goście z Włoch - zupa z nowalijek po toskańsku i sałatka rzymska z czosnkiem. W niedzielę szczyt Wschód-Zachód, po jednej stronie - kulebiak, pierogi z soczewicą i schab nadziewany, po drugiej, prosto z Salzburga - szynka na gorąco z chrzanem, wołowina i suflet. W poniedziałek - rodzinny Śmigus..."
Na Wielkanocne smaki składają się odcinki:
- Wielkanocny smak Podlasia
- Wiosenny smak
- Wielkanocny smak
- Odświętny smak
- Mozartowski smak.
Wydanie DVD:
Interaktywna książka kucharska z przepisami prezentowanymi w odcinkach
Płyta dostępna jest także w sprzedaży indywidualnej!
Zobacz więcej...
Robert Makłowicz - Mistrz kuchni
Robert Makłowicz - znany smakosz i wytrawny koneser kuchni z wielu regionów świata, urodził się w Krakowie, z wykształcenia jest historykiem, a z zamiłowania - kucharzem i podróżnikiem. Jego program telewizyjny od lat przyciąga przeszło milionową publikę, a przepisy prezentowane na antenie potrafią zaskoczyć swą oryginalnością niejednego wyrafinowanego znawcę sztuki kulinarnej. Karierę w mediach rozpoczął jako dziennikarz "Gazety w Krakowie", regionalnego dodatku "Gazety Wyborczej", w której przez kilka lat prowadził rubrykę "Jadłem w.". Jego autorski program telewizyjny powstaje od 1998 roku. Robert Makłowicz wydaje również książki z przepisami, wzbogacone o barwne anegdoty dotyczące pochodzenia omawianych potraw, publikuje w "Newsweeku".
Program Podróże kulinarne Roberta Makłowicza to nie tylko intrygujące przepisy, ale również niezwykle atrakcyjna formuła. Dania przyrządzane są w oryginalnej scenerii kraju, z którego pochodzą, a ich przygotowanie okraszane jest zawsze sowitą porcją ciekawostek z zakresu historii i kultury danego regionu. Podróże kulinarne Roberta Makłowicza ukazują się na antenie od 8 lat i każdorazowo gromadzą przed telewizorami ponad milion widzów!* Teraz te wyjątkowe kulinarne podróże będą dostępne również na DVD - to nie lada gratka dla wielbicieli Makłowicza oraz dla wszystkich tych, którzy chcą spróbować swych sił w kuchni.
GOTUJ Z ROBERTEM MAKŁOWICZEM!
ZAPRASZAMY DO KOLEKCJONOWANIA!
|